image

PIT

“De politie van overmorgen komt te vroeg”

De lancering van de politie van overmorgen komt veel eerder dan verwacht, signaleert PIT, het anonieme collectief van eigenzinnige schrijvers binnen de politie.

Uit vertrouwelijke stukken blijkt dat de politie van overmorgen al zeer binnenkort een feit is. Tot eergisteren dacht iedereen dat de vernieuwers en visionairs nog wel even op zich zouden laten wachten. Uit de stukken blijkt nu dat ze overmorgen al beginnen.

Vooral de planners van de basisteams reageren geschokt. “Wij plannen altijd acht weken vooruit en nu komt zomaar ineens deze lancering. Dat kan echt niet!”, aldus Max Karsten. Ook de korpsleiding zag de komst van de nieuwe politie niet aankomen. Oud-korpschef Erik Akerboom blikt terug: “Kijk, je moet als leiding de vernieuwers tevreden houden, maar tegelijkertijd wil je niet te ambitieus zijn. Daarom spreken we ook over de politie van óvermorgen. Daar komen ze nooit aan toe, dacht ik…”

Mandy Fish, teamlid van de politie van overmorgen, is juist laaiend enthousiast. “We hebben al zo veel toffe plannetjes en leuke gadgets bedacht, het werd tijd om in actie te komen. Ik kan echt niet wachten: overmorgen gaan we helemaal los.” Fish merkt op dat het team ook een naamsverandering zal ondergaan. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld de Politie van 3 december 2022, of de Politie van Eind Juli 2024. “Dat hangt een beetje af van de vakantie van Jaap. Dus als je dit leest Jaap, geef nou effe aan wanneer je vrij neemt, man!”

Meer lezen van de PIT? Kijk op www.depitnieuws.nl.


deel via