image

Op veel plekken in de organisatie wordt gewerkt aan de politie van overmorgen. Bijna altijd in samenwerking met overheidspartners, bedrijven en/of burgers. In deze tijdlijn laten we dat met een aantal voorbeelden zien.

4e kwartaal 2017


Oktober 2017

Samen bouwen aan smart cities

image

Gemeenten, start-ups, het ministerie van Defensie, Openbaar Ministerie en politie hebben de potentie verkend van (open) data, designmethodieken en (nieuwe) coalities in de stad.


November 2017

Niet implementeren maar ruimte geven en leren

image

Een groot aantal medewerkers, teamchefs, externe relaties, leden van de COR en politieleiding werken samen aan het verstevigen van de positie van teamchefs en het vergroten van de flexibiliteit in het personeelsbeleid.

1e kwartaal 2018


Januari 2018

Serious game over sexting

Om scholieren voor te lichten over het gebruik van sociale media en het misbruik van foto’s en filmpjes, ontwikkelde de politie in Katwijk de game Shitzooi.


Februari 2018

Nadenken over het politiebureau van de toekomst

Samen met brancheorganisatie Bouwend Nederland organiseerde de politie de Innovatie Challenge: maar liefst 76 deelnemers bogen zich over de politiehuisvesting van de toekomst.


Maart 2018

Realistische theatervoorstelling

image

Politiecollega’s maakten samen met productiehuis Plezant theatervoorstelling RAUW! over werken en leven bij de politie en het bespreekbaar maken van de schaduwkanten.

2e kwartaal 2018


April 2018

Persoonlijke ontmoetingen in Den Haag

image

Agenten, beleidsmakers en korpsleiding: collega’s, maar toch werelden apart. Een sessie in Den Haag hielp afstanden overbruggen door kennis te maken en van elkaar te leren, met aandacht voor elkaar.


April 2018

Internationale conferentie over drugsbestrijding

image

Samen met de Amerikaanse Drug Enforcement Administration organiseerde de politie de 35ste International Drug Enforcement conferentie (IDEC). Drugsbestrijders uit 120 landen namen deel.


April 2018

Koninklijke aandacht voor politieonderwijs

image

Koning Willem-Alexander sprak bij de Politieacademie met aspiranten, beleidsontwikkelaars, docenten en praktijkbegeleiders over hun motivatie, ervaringen en de politiemensen van de toekomst.


Mei 2018

Inspirerende verhalen op TEDx politie

image

Het thema van de TEDx politie was dit jaar LEF! Lef is nodig om de toekomst tegemoet te treden. In Bunnik luisterden ruim 500 bezoekers naar twaalf collega’s en drie innovatiepitches. Een van de inspirerende verhalen tijdens deze editie, die werd georganiseerd door de Landelijke Eenheid, kwam van Nancy Vos.


Mei 2018

Als eerste overheids­organisatie op The Next Web

De politie presenteerde zich eind mei op Europa’s leading tech conference. Van alle stands werd die van de politie het best bezocht. The Next Police was de talk of the town.


Mei 2018

Kennisdeling over informatie­voorziening en innovatie

image

Minister, korpschef en regioburgemeesters spraken bij Stichting DITSS over kansen en mogelijkheden in de digitale samenleving. Hoe kunnen we elkaars krachten benutten?

3e kwartaal 2018


Juni 2018

Artikel over politie in veranderende tijden

image

Diversiteit onder agenten is geen principiële discussie, maar noodzaak. Dat gaat met horten en stoten, vertelde Erik Akerboom in De Groene Amsterdammer.


Juli 2018

Bouwen aan overmorgen met Next Generation

Net als vorig jaar werkte een groep politiecollega’s aan de politie van de toekomst in de praktijk van vandaag – samen met politiemensen en mensen daarbuiten.


Augustus 2018

Meetup over de politie van overmorgen

image

Collega’s, critical friends en andere belanghebbenden gingen in gesprek met Anja Schouten, Martijn Aslander en Joel Feliz. Over zorg en veiligheid, kennisontwikkeling en de kracht van kwetsbaarheid.

deel via